Renovatie van Maastunnel vereist ook modernisering van IT-infrastructuurIn de periode 2017 tot en met 2019 wordt de 75 jaar oude Maastunnel in Rotterdam grondig gerenoveerd. De infrastructuur in de tunnel, geopend in 1942, is in de afgelopen decennia in delen gemoderniseerd, maar niet eerder werd er een totaalvisie en –plan voor de infrastructuur ontwikkeld. Daarom benut de gemeente dit moment om, naast de bouwkundige en installatietechnische renovatie, ook de IT-infrastructuur te moderniseren.

Klantvraag

De gemeente Rotterdam heeft behoefte aan specifieke kennis voor het ontwerpen, inrichten en implementeren van een veilige IT-infrastructuur die alle intelligente systemen in de tunnel ondersteunt. Denk daarbij aan het filedetectiesysteem, de camera’s, brandbeveiliging en bewaking op afstand.

Projectscope

Een consultant van Quality biedt ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van het functioneel ontwerp voor het data- & security-netwerk, gestoeld op de architectuur van de gemeente Rotterdam. Tevens zorgt hij voor functionele en technisch afstemming met de leveranciers van de verschillende intelligente systemen, zodat straks alles naadloos op de infrastructuur kan worden aangekoppeld.

Resultaat van onze werkzaamheden

Het functioneel ontwerp voorziet in een methode die alle informatie uit de uiteenlopende, intelligente systemen in de tunnel bij de desbetreffende diensten en toezichthouders aanbiedt. Dit gebeurt op een veilige wijze via de backbone van de gemeente. Alle eisen en voorwaarden die daarvoor gelden, staan in het functioneel ontwerp. Dit ontwerp voldoet op zijn beurt weer volledig aan de eisen die de architectuur van de gemeente Rotterdam voorschrijft.

Wilt u meer informatie over de finesses van dit project, of heeft u zelf een gelijksoortige opdracht, neem dan contact op met Dylan van Oudheusden: 010 7142531